vineri, 2 noiembrie 2007

Care e perspectiva ta financiara?

O statistica din Statele Unite ale Americii spune ca la 65 de ani populatia americana , are cam urmatoarele perspective financiare:

45 % sanse sa depinda de familie si preieteni ptr ajutor financiar
28% sanse sa ajunga sa beneficieze de serviciile de asistenta sociala
22% probabil inca e nevoita sa lucreze
4% e probabilitatea de a-si asigura doar necesitatile de baza
1% va fi independenta financiar.

In Romania nu putem fi siguri ca sunt valabile aceste procente, dar cu siguranta situatia nu este mai roz.

Ati fi mai linistiti daca la acea varsta veti face parte din randul acelora care vor fi independenti finaciar? Probabil ca Da, dar pentru asta aveti un plan ca sa puteti ajunge ajunge asa ?


Impreuna cu un bun prieten de-al meu Valentin Vlad - consultant managerial, am inceput sa lucrez la un plan de investitii care poate duce pe oricine catre independenta financiara, tinand cont de starea actuala a economie romanesti si a nevoii de capitalizare pe termen lung. Asa a inceput sa prinda contur proiectul "Inteligenta Financiara" care presupune sintetizarea si promovarea informatiilor vitale despre oportunitati de afaceri care presupun un capital de investit realtiv mic , dar care sa produca in mod constant profituri consistente.
Primul pas dintre cei trei ai acestui proiect este realizat si se numeste "Plantatia de nuci".
Indiferent de statutul socio-economic al investitorului într-o plantaţie de nuci, aceasta poate reprezenta o alternativă profitabilă pe termen mediu şi lung, care poate genera fondurile necesare pentru diversificarea şi pentru dezvoltarea pe plan financiar. Ca idee, plantatia de nuci daca este infiintata cu scopul declarat de a produce nuci, aceasta va produce minimum 20000 ( douazecimii) RON incepand cu anul 4 de productie, in conditiile in care investitia initiala este de 7000 (saptemii) RON, exclusiv terenul pe care se realizeaza aceasta investitie. Daca aceasta plantatie este realizata pentru productia de lemn, in 50 de ani ea produce minimum 250000 (douasutecincizecimii) euro. Daca e mult sau putin, va las pe dumneavoastra sa decideti.
Si pentru ca aceasta lucrare este destinata acelora care stiu ce inseamna venitul pasiv , ea insasi poate fi folosita si ca instrument generator de venituri pasive. De aceea am convenit cu prietenul meu Valentin sa oferim 100 (una suta) de copii electronice cu aceast lucrare, in conditii preferentiale pentru cei care desi sunt dependenti total de veniturile generate de un loc de munca stabil vor sa inceapa cat mai curand drumul catre independenta financiara. Daca te numeri printre acestia, suna-ma la 0723 951302.